Opis produktu
Immuno Activ Si Humus-Plus to nawóz z firmy Arkop. Korzystnie wpływa na odporność roślin oraz zwiększenie plonów, przyczyniając się jednocześnie do poprawy żyzności gleby. Krzem pobrany przez roślinę odkładany jest w ścianach komórkowych, powodując jej wzmocnienie a tym samym poważnie utrudnia wszelkim patogenom zaatakowanie rośliny. Zawartość krzemu w roślinie jest szczególnie ważna w warunkach działania czynników stresowych takich jak niskie i wysokie temperatury oraz stres wodny. Z kolei kwasy fulwowe i humusowe wiążą wodę w glebie, przez co zapobiegają jej pękaniu, poprawiając jej strukturę. Immuno Activ Humus Plus zapobiega utracie wody oraz wymywaniu składników pokarmowych z gleby, co znacznie wpływa na zmniejszenie strat związanych z suszą. Ponadto Immuno Activ Humus Plus ma wpływ na poprawę jakości technologicznej buraków cukrowych poprzez zwiększenie polaryzacji cukru, jak również polepszenie walorów smakowych (zwiększenie słodkości) w owocach.
Składniki pokarmowe % [m/v] Azot (N) całkowity - 4%
Potas (K2O) rozpuszczalny w wodzie - 16%
Krzem (SiO2) rozpuszczalny w wodzie - 26%
zawiera kwasy fulwowe i humusowe
Dawki i zakres stosowania:Buraki: dawka 1 [l/ha]
1 – Faza - przed zwarciem międzyrzędzi
Zboża ozime: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Jesienią – Faza 3-6 liści
2 – Wiosną – Krzewienie
3 – Strzelanie w źdźbło
Zboża jare: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Wiosną – faza krzewienia
Rośliny strączkowe: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Rozwój liści i pędów
Rzepak: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Jesienią – faza 4-8 liści
2 – Wiosną – po ruszeniu wegetacji
Kukurydza: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Faza 4-8 liści
Sady: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Faza zielonego pąka
2 – Rozwój owoców
Warzywa: dawka 0,5 [l/ha]
1 – Intensywny wzrost
Środki ochrony roślin przeznaczone dla użytkowników profesjonalnych mogą być zbywane osobom pełnoletnim, które ukończyły odpowiednie szkolenie określone w art. 28 Ustawy o środkach ochrony roślin. Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie”